Политика за колачиња

Политика за колачиња

Оваа Политика за Колачиња објаснува што се колачињата и како ги користиме, видовите колачиња што ги користиме, односно информациите што ги прибираме со користење колачиња и како се користат тие информации и како да се контролираат преференциите на колачињата. За повеќе информации за тоа како ги користиме, складираме и чуваме безбедни вашите лични податоци, видете ја нашата Политика за Приватност.

Во секое време можете да ја промените или повлечете вашата согласност од Декларацијата за Колачиња на нашата веб-страница.

Дознајте повеќе за тоа кои сме ние, како може да нѐ контактирате и како ги обработуваме личните податоци во нашата Политика за Приватност.

Вашата согласност се однесува на следните домени: www.euronickel.com

Управувајте со вашата согласност.

 

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се користат за зачувување мали информации. Тие се зачувани на вашиот уред кога веб-страницата е вчитана на вашиот прелистувач. Колачињата ни помагаат веб-страницата да функционира правилно, да ја направиме побезбедна, да обезбедиме подобро корисничко искуство и да разбереме како работи веб-страницата и да анализираме што работи и каде има потреба од подобрување.

 

Како ги користиме колачињата?

Како најголем дел од услугите на интернет, нашата веб-страница користи колачиња од прва и трета страна за повеќе намени. Колачињата од прва страна се главно неопходни за веб-страницата да функционира на правилен начин и тие не прибираат никакви ваши лични идентификувачки податоци.

Колачињата од трети страни што се користат на нашата веб-страница се главно за разбирање на начинот на кој работи веб-страницата, како комуницирате со нашата веб-страница, зачувување на безбедноста на нашите услуги, обезбедување реклами што се релевантни за вас, а сето тоа ви обезбедува подобро и подобрено корисничко искуство и помош при забрзување на вашите идни интеракции со нашата веб-страница.

 

Какви видови колачиња користиме?

Неопходни: Некои колачиња се неопходни за да можете да ја искусите целата функционалност на нашата страница. Тие ни овозможуваат да одржуваме сесии на корисници и да спречуваме какви било закани за безбедноста. Истите не прибираат или складираат никакви лични информации. На пример, овие колачиња ви дозволуваат да се најавите на вашата сметка и да додавате производи во вашата кошничка и да извршите безбедносна исплата.

Статистистички: Овие колачиња зачувуваат информации како бројот на посетители на веб-страницата, бројот на уникатни посетители, кои страници на веб-страницата се посетени, изворот на посетата, итн. Овие податоци ни помагаат да разбереме и анализираме колку добро работи веб-страницата и каде има потреба од подобрување.

Маркетинг: Нашата веб-страница прикажува реклами. Овие колачиња се користат за персонализирање на рекламите што ви ги прикажуваме за да ви бидат значајни. Овие колачиња исто така ни помагаат да ја следиме ефикасноста на овие рекламни кампањи.

Информациите зачувани во овие колачиња може да ги користат и трети даватели на реклами за да ви прикажуваат реклами и на други веб-страници на прелистувачот.

Функционални: Ова се колачињата што помагаат на одредени несуштински функционалности на нашата веб-страница. Овие функционалности вклучуваат вметнување содржина како видеа или споделување содржина на веб-страницата на платформите за социјални мрежи.

Преференции: Овие колачиња ни помагаат да ги зачуваме вашите поставки и преференциите за прелистување, како што се јазичните преференци, така што ќе имате подобро и ефикасно искуство при идните посети на веб-страницата.

Листата подолу дава детален приказ на колачињата што се користат на нашата веб-страница.

CookieDescription
_gaОва колаче е инсталирано од Google Analytics. Колачето се користи за да се пресметаат податоците за посетителот, сесијата, кампањата и да се следи употребата на страницата за извештајот за анализа на страницата. Колачињата ги чуваат информациите анонимно и доделуваат случајно генериран број за да ги идентификуваат уникатните посетители.
_gatОва колаќе е инсталирано од Google Universal Analytics за намалување на стапката на барање за да се ограничи прибирањето на податоци на сајтови со голем сообраќај.
_gidОва колаче е инсталирано од Google Analytics. Се користи за зачувување на информации за тоа како посетителите користат веб-страница и помага при креирање извештај за анализа за тоа како работи веб-страницата. Прибраните податоци ги вклучува и бројот на посетители, изворот од каде потекнуваат и страниците што се посетени во анонимна форма.
cookielawinfo-checkbox-advertisementКолачето е поставено од GDPR (Општа регулатива за заштита на податоците) согласноста за колачиња за евиденција на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Реклама“.
cookielawinfo-checkbox-analyticsОва колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колаче“ на GDPR. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Аналитика“.
cookielawinfo-checkbox-functionalКолачето е поставено од GDPR согласноста за колачиња за евиденција на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Функционални“.
cookielawinfo-checkbox-necessaryОва колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колаче“ на GDPR. Колачињата се користат за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Потребни“.
cookielawinfo-checkbox-othersОва колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колаче“ на GDPR. Колачето се користи за чување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Друго“.
cookielawinfo-checkbox-performanceОва колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колаче“ на GDPR. Колачето се користи за зачувување на корисничката согласност за колачињата во категоријата „Перформанси“.
SGPBShowingLimitationDomain15853Ова колаче е поставено од приклучокот Popup Builder за да се ограничи колку пати ќе им прикаже Popup информативна порака на посетителите на веб-страницата.
viewed_cookie_policyОва колаче е поставено од приклучокот „Согласност за колаче“ на GDPR и се користи за чување информација дали корисникот се согласил на употребата на колачиња. Не зачувува никакви лични податоци.

 

Како можам да ги контролирам преференциите за колачиња?

Доколку одлучите да ги промените преференциите подоцна во сесијата за прелистување, можете да кликнете на јазичето „Политика за приватност и колачиња“ на вашиот екран. Ова повторно ќе го прикаже известувањето за согласност што овозможува да ги промените преференциите или целосно да ја повлечете вашата согласност.

Покрај ова, различни прелистувачи обезбедуваат различни методи за блокирање и бришење колачиња што ги користат веб-страниците. Можете да ги промените поставките на вашиот прелистувач за да ги блокирате / избришете колачињата. За да дознаете повеќе за тоа како да управувате и бришете колачиња, посетете ја страницата wikipedia.org, www.allaboutcookies.org.

Euronickel’s GOING GREEN Initiative

We are proud to announce our plans to contribute to the EU’s 2030 Climate Target Plan.

Read more