ЗА ЕУРОНИКЕЛ

Еуроникел поседува и управува со фабрика за преработка на никелова руда во Кавадарци, Северна Македонија. Во фабриката се произведува висококвалитетен никел во форма на фероникел за употреба во индустријата за производство на нерѓосувачки челик.

Прочитај повеќе

ПРОЦЕС И ПРОИЗВОДИ

Еуроникел произведува фероникел гранули со висок квалитет и ниско ниво на јаглерод што содржат приближно 20% никел и 80% железо, кои првенствено се користат во производството на нерѓосувачки челик. Еуроникел е сертифициран со ISO 9001 за управување со квалитет. Фероникелот произведен од Еуроникел е регистриран според Европската регулатива REACH.

Прочитај повеќе

ОДРЖЛИВОСТ

Еуроникел е посветен на одговорно и одржливо работење со креирање безбедно работно место, минимизирање на влијанијата врз животната средина и со обезбедување поддршка на локалните заедници.

Прочитај повеќе

Еуроникел Индустри ДОО

Адреса: с. Возарци бб 1430 Кавадарци
Република Северна Македонија

Телефон: +389 43 421 904

Контактирајте не

Почитувани клиенти, добавувачи, вработени и засегнати страни,

Со чувство на одговорност, Еуроникел Индустри ги превзема сите превентивни мерки воведени од страна на Владата на Република Северна Македонија и во согласност со инструкциите и препораките на СЗО, за заштита на целиот наш персонал и засегнати страни (добавувачи, транспортери и сл.) од вирусот COVID-19.

Еуроникел е доверлив снабдувач на фероникел и ги превзема сите практични мерки да обезбеди континуитет на работните процеси, иако со некои неопходни ограничувања заради меркита за заштита од COVID-19. Се стремиме да излеземе во пресрет на потребите на нашите клиенти и да дадеме подршка на нивните потреби во овие нестабилни времиња, притоа зачувувајќи ги сите работни места во Еуроникел.

Од Менаџментот на Еуроникел Индустри